Vacatures

Wij zijn regelmatig op zoek naar enthousiaste medewerkers.

Bekijk alle vacatures


Contactgegevens

Museum Voorlinden
Buurtweg 90
2244 AG Wassenaar

+31 (0) 70 512 1660
info@voorlinden.nl


Beeldentuin Clingenbosch
Dennenlaan 9
2244 AK Wassenaar

+31 (0) 70 512 1660
beeldentuin@voorlinden.nl

Reserveer een rondleiding in de tuin

In 2016 opent Museum Voorlinden in Wassenaar. Hiermee wordt onderdak geboden aan een particuliere collectie moderne en hedendaagse kunst. In de afgelopen vijftig jaar is met grote toewijding in de breedte en in de diepte verzameld. De collectie bevat werk van Nederlandse en internationale kunstenaars, variërend van jong talent tot gevestigde namen. De diversiteit is wat de collectie kenmerkt; met kunstwerken in uiteenlopende media, periodes en stijlen. In de loop der tijd is met veel kunstenaars een dierbare relatie opgebouwd. Zowel hun vroege als recente werk is zodoende in de collectie vertegenwoordigd.

Naast een regelmatig veranderende selectie van werken uit de eigen collectie zullen ook drie tot vier tentoonstellingen per jaar te zien zijn in Museum Voorlinden. Enkele iconen uit de collectie krijgen een permanente plek in het museumgebouw, waaronder een Skyspace van James Turrell en de stalen sculptuur ‘Open Ended’ van Richard Serra.

Lees meer over het museum

George Korsmit (1953)

George Korsmit ontwerpt vloer educatieatelier

In opdracht van Museum Voorlinden heeft kunstenaar George Korsmit een ontwerp gemaakt voor de vloer in het educatieatelier. Op dit moment is hij bezig met de uitvoering van de schildering. Korsmit werkt volgens een eigen systeem van stappen en procedures waarin het toeval een beslissende rol heeft. De afmetingen van de kleurvlakken zijn door de kunstenaar bepaald middels het werpen van een dobbelsteen. De kleuren zijn gekozen met een blinde greep uit zo’n 1600 verschillende kleurstalen. In totaal worden 126 unieke kleuren voor de vloer gebruikt. Deze mengt Korsmit allemaal met de hand. Op de foto ziet u de kunstenaar aan het werk. Eén voor één vult hij de verschillende kleurvlakken in.

Bekijk alle nieuwsberichten