Vacatures

Wij zijn regelmatig op zoek naar enthousiaste medewerkers.

Bekijk alle vacatures


Contactgegevens

Museum Voorlinden
Buurtweg 90
2244 AG Wassenaar

+31 (0) 70 512 1660
info@voorlinden.nl


Beeldentuin Clingenbosch
Dennenlaan 9
2244 AK Wassenaar

+31 (0) 70 512 1660
beeldentuin@voorlinden.nl

Reserveer een rondleiding in de tuin

In 2016 opent Museum Voorlinden in Wassenaar. Hiermee wordt onderdak geboden aan een particuliere collectie moderne en hedendaagse kunst. In de afgelopen vijftig jaar is met grote toewijding in de breedte en in de diepte verzameld. De collectie bevat werk van Nederlandse en internationale kunstenaars, variërend van jong talent tot gevestigde namen. De diversiteit is wat de collectie kenmerkt; met kunstwerken in uiteenlopende media, periodes en stijlen. In de loop der tijd is met veel kunstenaars een dierbare relatie opgebouwd. Zowel hun vroege als recente werk is zodoende in de collectie vertegenwoordigd.

Naast een regelmatig veranderende selectie van werken uit de eigen collectie zullen ook drie tot vier tentoonstellingen per jaar te zien zijn in Museum Voorlinden. Enkele iconen uit de collectie krijgen een permanente plek in het museumgebouw, waaronder een Skyspace van James Turrell en de stalen sculptuur ‘Open Ended’ van Richard Serra.

Lees meer over het museum

Museumbibliotheek ingericht

De nieuwe bibliotheek van Museum Voorlinden is ingericht. Van plint tot plafond is de ruimte gevuld met meer dan 40.000 titels. De bibliotheek verzamelt (inter) nationale publicaties over de ruim 1500 verschillende kunstenaars in de collectie, van antiquarische tot recente uitgaven. Tussen de boekenplanken zijn 16 vitrines ingebouwd waar kunstenaarsboeken worden getoond. Dit zijn niet boeken over een kunstenaar, maar gemaakt door een kunstenaar.

Om bij de bovenste planken en de entresol te komen, heeft de Italiaanse interieurarchitect Andrea Milani een sierlijke wenteltrap en een glazen omloop bedacht. Behalve de bibliotheek ontwierp Milani ook het interieur van het auditorium en de museumwinkel. In de toekomst biedt de bibliotheek ruimte voor lezingen en (boek) presentaties. Uiteraard bent u van harte welkom om hier te studeren en om zo nader kennis te maken met de collectie.

Bekijk alle nieuwsberichten