Vacatures

Wij zijn regelmatig op zoek naar enthousiaste medewerkers.

Bekijk alle vacatures


Contactgegevens

Museum Voorlinden
Buurtweg 90
2244 AG Wassenaar

+31 (0) 70 512 1660
info@voorlinden.nl


Beeldentuin Clingenbosch
Dennenlaan 9
2244 AK Wassenaar

+31 (0) 70 512 1660
beeldentuin@voorlinden.nl

Reserveer een rondleiding in de tuin

In 2016 opent Museum Voorlinden in Wassenaar. Hiermee wordt onderdak geboden aan een particuliere collectie moderne en hedendaagse kunst. In de afgelopen vijftig jaar is met grote toewijding in de breedte en in de diepte verzameld. De collectie bevat werk van Nederlandse en internationale kunstenaars, variërend van jong talent tot gevestigde namen. De diversiteit is wat de collectie kenmerkt; met kunstwerken in uiteenlopende media, periodes en stijlen. In de loop der tijd is met veel kunstenaars een dierbare relatie opgebouwd. Zowel hun vroege als recente werk is zodoende in de collectie vertegenwoordigd.

Naast een regelmatig veranderende selectie van werken uit de eigen collectie zullen ook drie tot vier tentoonstellingen per jaar te zien zijn in Museum Voorlinden. Enkele iconen uit de collectie krijgen een permanente plek in het museumgebouw, waaronder een Skyspace van James Turrell en de stalen sculptuur ‘Open Ended’ van Richard Serra.

Lees meer over het museum

Piet Oudolf ontwerpt tuin voor Museum Voorlinden

Landschapsarchitect Piet Oudolf (1944) heeft een ontwerp gemaakt voor de tuin van Museum Voorlinden. Zo’n 1700 m2 tussen het museumgebouw en de bosrand heeft Oudolf beplant. Over een paar weken zal deze strook zijn omgetoverd tot een bloemenzee, met hier en daar open plekken met gras. Meer dan 45 verschillende plantensoorten heeft Oudolf gebruikt, waaronder de agastache (of dropplant), de lobelia en reseda alba. Er is gekozen voor een mix van planten die in verschillende seizoenen bloeien. Tijdens ieder jaargetijde zal de tuin er anders uitzien.

Bekijk alle nieuwsberichten